Groep a Fotografie

Lifestyle fotograaf

“Wat is het nut van zulke foto’s nemen?”

Het ligt niet aan mij, het ligt aan niemand van ons. We raakten allemaal een beetje uitgekeken op de jaren zeventig stijl/imago die zo overheersend was en besloten daarom om iets anders te gaan doen. Het zijn ook niet de beheerders van de clubcafés die deze omgevingen, die we nu ‘Lifestyle Fotografie’ noemen, hebben gecreëerd en in stand gehouden, net zo min als het de katten zijn die mij op de been houden. We hebben allemaal een leven. We doen dit niet alleen om grappen te maken, of omdat we het kunnen. Is er tenslotte een echte reden? Waarom doen we al deze dingen? Is het omdat we ons vervelen? Is het omdat we ons goed willen voelen?

Ik fotografeer al 20 jaar in verschillende groepen, meestal versie van groep A. Als ik naar clubs ga, is er meestal een groep mensen aanwezig. Wat heeft het voor zin om te komen opdagen en dan geen camera’s te hebben om informatie mee te nemen? En wat voor zin heeft het om onze tijd te verdoen met wachten, terwijl er zoveel dingen te doen zijn?

Lifestyle Fotografie gaat over mensen. Het ontwikkelen van vriendschappen, het ontwikkelen van een gemeenschap en het opbouwen van eigenaarschap. Iemand leren kennen en hem helpen gelukkig te zijn.

“Is het echt?”

Er is een soort authenticiteit die van persoon tot persoon overgaat. Aan de ene kant wordt het als vanzelfsprekend beschouwd (“gratis spelletjes spelen en glijden!”), maar aan de andere kant is het iets dat vaak verloren gaat. Je buurman woont al 30 jaar in dezelfde straat. We delen een plaatselijke brouwerij met hem en hij heeft een liefdesbrief geschreven aan al zijn vele buren, persoonlijke foto’s en video’s om nooit te worden vergeten. Tenminste, dat denken we. Het is niet onverwacht dat hetzelfde geldt voor u en uw buurman, maar de waarheid is dat het niet echt waar is. De “groepsportrettist” wordt in feite op duizend duistere en raadselachtige missies gestuurd in de hoop de enige echte fotograaf te zijn.

Wat je ziet is niet wat je krijgt.

“Wat betekent dit voor jou?”

Het garandeert je geen positieve uitkomst, maar als je gelukkig en voldaan bent, is deze foto iets om je op de been te houden en hoewel de ervaring op zich een beetje geestdodend is, is ze nu een deel van je levensverhaal. Het wordt steeds complexer, diverser en persoonlijker. U rijdt door het land en dit is uw eerste stop. Jullie hebben het geluk deel uit te maken van een groep die deze momenten van intimiteit met evenveel plezier en opwinding benadert als jullie. U bent naar het uiterste puntje van de planeet gereisd en in een woestijn beland. Hier maakt u uw fotodebuut, voordat u een thuis voor uzelf hebt gemaakt.

“Jullie moeten stoppen!”

Een van de basisprincipes van Groep A is niet twistziek of veeleisend te zijn. Het is wachten en genieten van de reis. Ik kan getuigen van het feit dat we allemaal wachten haten. Juist daarom overtuigt Groep A galerie Imago om voor de lange termijn te blijven. Al snel zul je merken dat we proberen niet in de rij te staan. In plaats daarvan socializen we en drinken ons bier en dansen op de upbeat liedjes van lokale historische cijfers. Weldra zul je campagne voeren voor veranderingen in de pit om het evenement nieuw leven in te blazen. Ik benadruk dat we er allemaal voor één reden bij zijn. Het plezier van mensen kijken.

lees meer:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>